B&B Aanraders

Overnachten aan het water bij unieke B&B’s

Bedandbreakfast.nl; Overnachten aan het water bij unieke B&B’s

Wil je stijlvol overnachten aan het water? Dan kun je bij tal van unieke B&B’s terecht voor een onvergetelijk verblijf, waar je verzekerd bent van het ultieme vakantiegevoel! Ontdek alvast vijf bijzondere adresjes.

Maria Hoeve – Hoornaar

In de Alblasserwaard kun je bijzonder overnachten aan het water bij de Maria Hoeve. Deze luxe B&B beschikt over drie modern landelijke gastenkamers, waarvan één is ondergebracht op de voormalige hooizolder. De andere twee kamers bevinden zich in het vrijstaande Gasthuys op het erf. ‘s Morgens wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd op je kamer, in de ontbijtzaal of bij mooi weer in de weelderige tuin. Zin een sportief uitje? Huur dan in de buurt een supboard en verken de prachtige omgeving vanaf het water.

Maria Hoeve

Het Raadhuys – Kessel

Op een schitterende locatie aan de Maas ligt Het Raadhuys: de ideale plek voor liefhebbers van luxe en design. Deze fraaie B&B is ondergebracht in het voormalige gemeentehuis van het Limburgse Kessel en telt vier designkamers. De namen van de kamers verwijzen naar de historie van het pand, zo kun je overnachten in de Secretariekamer, Archiefkamer, Burgemeesterskamer of de Bodekamer. Uiteraard kun je ‘s ochtends rekenen op een uitgebreid ontbijt, waarna je heerlijk op het terras aan de Maas kunt toeven.

Het Raadhuys

Ons Groene Geluk – Rossum

Wil je overnachten aan het water in een stijlvol vakantiehuisje? Kies dan voor Ons Groene Geluk, gelegen op het smalste stukje land tussen Maas en Waal. Deze idyllisch gelegen accommodatie is van alle gemakken voorzien, waaronder een eigen woonkamer, apart slaapvertrek en een privé terras op de vlonder. De eigen keuken is ideaal voor de bereiding van smakelijke maaltijden. Fervente watersporters kunnen hun hart kwijt in het nabijgelegen recreatiegebied de Zandmeren. Ook leuk: een bezoek aan Zaltbommel en Den Bosch!

Ons Groene Geluk

B&B Als het golft – Roelofarendsveen

Overnachten in een waterhuis krijgt een geheel nieuwe betekenis bij B&B Als het golft. Op het punt waar drie waterwegen samenkomen staat deze stijlvolle accommodatie fier aan de oevers. Naast de unieke ligging aan het water, geniet je hier optimaal van de mooie gastenkamers, de ruime lounge en het voortreffelijke ontbijt. Leuk weetje: elke kamer heeft een eigen bloemschildering, die op creatieve wijze verwijst naar de bloemenkwekerij die op deze locatie gevestigd was. Eropuit? In de omgeving is van alles te doen.

B&B Als het golft

Hippe Schuur – Tietjerk

Denk je aan Friesland, dan denk je aan overnachten aan het water. En dat kan heel mooi bij Hippe Schuur! Deze sfeervolle B&B is ondergebracht in een voormalige koeienstal, die de eigenaren hebben omgetoverd tot een hoogwaardige accommodatie met twee comfortabele kamers. Vanuit de kamers heb je een betoverend uitzicht over de landerijen. Op steenworp afstand van de B&B liggen de natuur- en recreatiegebieden Groene Ster en de Groote Wielen. Hier kun je terecht voor een fijne wandeling, fietstocht en de watersport.

Hippe Schuur

Overnachten aan het Water

Nederland is een echt waterland, je kunt dan ook op de meest bijzondere plekken overnachten aan het water. Van gastvrije B&B’s en fijne appartementen, tot complete vakantiehuisjes op het erf. Wat denk je bijvoorbeeld van een verblijf nabij de Loosdrechtse Plassen, het Veluwemeer of de Maarsseveense Plassen? Met een beetje geluk zit het weer mee en kun je heerlijk varen met een huurbootje, suppen of zelfs een plonsje wagen. Na een dag vol watersport plezier, is er niets fijner om na te genieten bij een leuke B&B!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter