Verras je B&B-gasten eens met een origineel ontbijt. Dit hoeft echt niet veel moeite te kosten! Laat je bijvoorbeeld inspireren door culinaire gewoonten in andere Europese landen. Hier zijn alvast drie eenvoudige recepten voor Franse, Hollandse en Spaanse lekkernijen.
Recept 1: Franse Pain au chocolat
Wie denkt aan een Frans ontbijt, denkt aan de croissant. Een smakelijke variant hierop is de Pain au Chocolat. Deze is heel makkelijk zelf te maken.
Benodigdheden:
9 plakjes kant-en-klaar bladerdeeg / 6 eetlepels chocoladepasta / 1 ei, losgeklopt
Bereidingswijze:
1) Verwarm de oven voor op 200°C.
2) Laat de velletjes bladerdeeg op een licht bebloemd oppervlak ontdooien.
3) Smeer een beetje hazelnootpasta over de helft van elke velletje bladerdeeg. Blijf daarbij 1 cm binnen de rand. Besmeer de randen met ei en vouw de plakjes bladerdeeg over de vulling heen dicht. Druk de randen zachtjes aan.
4) Bak de chocoladecroissants in ongeveer 18 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
Recept 2: Hollandse aardbeienhangop
Nu het bijna zomer is, zijn de aardbeien op hun lekkerst. Koop ze vers en gebruik ze als smaakmaker in dit oud-Hollandse recept voor romige aardbeienhangop.
Ingrediënten:
1 liter yoghurt / bakje slagroom 250 ml / bakje aardbeien / (vanille)suiker
Bereidingswijze:
1) Leg een vochtige doek in een zeef en giet hierop de yoghurt. Laat de yoghurt minimaal 6 uur uitlekken, schep af en toe om.
2) Doe de ingedikte yoghurt in een kom.
3) Pureer de aardbeien en roer ze door de ingedikte yoghurt.
4) Klop de slagroom stijf en roer een hoeveelheid naar wens door de yoghurt.
5) Breng de hangop op smaak met (vanille)suiker.
Recept 3: Spaanse churros
Een gefrituurd gerecht als ontbijt? In Spanje zijn ze er gek op! Zo maak je heerlijke, typisch Spaanse churros:
Ingrediënten:
100 gram bloem / 1/2 theelepel zout / 3/4 deciliter water / 2 eieren / suiker /50 gram boter / kaneelpoeder / frituurvet
Bereidingswijze:
1) Breng het water met de boter en zout aan de kook.
2) Voeg de bloem in één keer toe en roer tot het deeg van de pan loslaat.
3) Roer er van het vuur af de eieren door.
4) Doe het deeg over in een spuitzak en spuit 10 cm. lange reepjes op een stuk bakpapier. Laat de reepjes in het op 180°C verhitte frituurvet zakken.
5) Bak de churros in circa 5 minuten gaar en bestrooi ze na het uitlekken met een mengsel van suiker en kaneelpoeder.
Heb jij ook een goed recept?
Ken jij ook een recept voor een ontbijtgerecht dat typisch is voor een Europees land? Deel je recept met andere B&B-eigenaren op de Facebook-pagina van Bedandbreakfast.nl, of gebruik de reactiemogelijkheid onder dit artikel. We hopen op culinaire inspiratie uit heel Europa.